I.ULUSLARARASI İLETİŞİM ÇALIŞMALARI KONGRESİ
(20-21 Kasım 2024)
Dijitalleşmeye Yönelik Eleştirel Yaklaşımlar
Dijitalleşme süreci, iletişim alanında köklü değişikliklere yol açarken, toplumsal, kültürel ve politik yapılar üzerinde derin etkiler yaratmaktadır. Bu değişim, yalnızca teknik yenilikler bağlamında değil, aynı zamanda iktidar, gözetim, eşitsizlik ve özgürlük gibi temel toplumsal meseleler açısından da ele alınması gereken karmaşık sonuçlar doğurmaktadır. Dijitalleşmenin, bireylerin toplumsal yaşamlarına ve kimliklerine etkisini anlamak, eleştirel bir perspektifle bu süreci irdelemekle mümkündür.
Bu bağlamda düzenlenecek I. Uluslararası İletişim Çalışmaları Kongresi dijital teknolojilerin ve medyanın toplumsal yapılar üzerindeki etkilerini ele alan akademik çalışmalara ev sahipliği yapmayı hedeflemektedir. Kongre, dijitalleşmenin sadece bir yenilik değil, aynı zamanda toplumsal ilişkileri, iktidar dinamiklerini ve bireysel hakları dönüştüren bir süreç olarak ele alınması gerektiği anlayışından hareket etmektedir.
Kongrede ele alınması planlanan temel başlıklar şunlardır;
- Dijital İktidar
- Gözetim ve Mahremiyet
- Dijitalleşme ve Sosyoekonomik Eşitsizlikler
- Yeni Medya ve Kamusal Alan.
- Yeni Medya Çalışmalarında Yöntem ve Teknikler
- Dijitalleşme ve Emek İlişkileri
- Dijital Medya ve Kimlik Politikaları
- Yapay Zeka ve Toplumsal Dönüşüm
- Yapay Zeka ve Etik Sorumluluk
- Bilgi Manipülasyonu
- Dijitalleşme ve Eğitim
- Dijital Medya ve Propaganda
- Sosyal medya Bağımlılığı
- Dijital Teknolojilerin Çevresel Etkileri:
- Dijital İletişimde Gelecek Tahayyülleri
- Dijitalleşme ile ilgili Eleştirel diğer konular
ÖNEMLİ TARİHLER
Özet Gönderimi İçin Son Tarih: 25 Ekim 2024
Özet Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması: 6 Kasım 2024
Kongre Programının İlanı: 11 Kasım 2024
Kongre Tarihi: 20-21 Kasım 2024
Tam Metin Son Gönderme Tarihi: 20 Aralık 2024 (Bu tarihe kadar gönderilmeyen tam metinler kitapçıkta yer almayacaktır).
Özet/Tam Metin Kitapçık Yayın Tarih (E-kitap): Kongre sonrası ilan edilecektir.
Sizleri, iklim dostu olarak düzenleyeceğimiz kongreye, burada sıraladığımız ve daha pek çok konu ve tema çerçevesinde davet etmekten mutluluk duyuyoruz.
Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz kongrenin, sadece bilginin paylaşımını değil, aynı zamanda çevre kirliliği ve iklim değişikliğinin oluşmasında insan kaynaklı etkenlere dikkat çekerek iklim değişikliğine uyum ve azaltımı hedefleyen yenilikçi bir yaklaşımı benimsemektedir.
Kongremizin iklim dostu yapısını sürdürebilmek amacıyla basılı materyal kullanılmayacak tüm materyaller dijital olarak paylaşılacaktır bununla birlikte tek kullanımlık plastiklere yer verilmeyecektir.
İklim dostu kongrenin gerçekleştirile bilinmesi için katılımcılardan aşağıda belirtilen unsurları göz önünde bulundurmalarını bekliyoruz:
- Kongre sırasında tek kullanımlık plastiklere yer verilmeyecektir. Bu nedenle katılımcıların kendi su şişeleri (cam, metal vb.), termos ya da bardaklarını yanlarında getirerek kullanmaları beklenmektedir.
- Program ve bildiri kitapçıkları dijital olarak paylaşılacaktır.
- Ulaşımda karbon ayak izini azaltmak için toplu taşıma araçlarının kullanımı yönünde bir tercihte bulunmanız önerilmektedir.
- Kongre boyunca sıfır atık yaklaşımı benimsenecektir bu bağlamda etkinlik alanında sıfır atık geri dönüşüm kutularına yer verilerek materyale uygun ayrışma sağlanacaktır.
*Ulaşım ve konaklama katılımcılar tarafından karşılanacaktır.